Cronjob med hjälp av ssh servern

Vi rekommenderar att du gör cronjob via ssh.

Steg 1, Aktivera SSH

Steg 2, Logga in på vår ssh server, kör kommandot "crontab -e"

Editorn nano öppnas då. Och du förväntas skriva in normalt crontab syntax.

# ┌───────────── min (0 - 59)
# │ ┌────────────── hour (0 - 23)
# │ │ ┌─────────────── day of month (1 - 31)
# │ │ │ ┌──────────────── month (1 - 12)
# │ │ │ │ ┌───────────────── day of week (0 - 6) (0 to 6 are Sunday to
# │ │ │ │ │                  Saturday; 7 is also Sunday)
# │ │ │ │ │
# │ │ │ │ │
# * * * * *  command to execute

När du är klar sparar du (CTRL + O, tangenten control och bokstaven o, vill du inte spara kan du avsluta med CTRL + x och säga N för att inte spara). Filen tas i bruk omedelbart efter avslutande av nano.

Tänk på att sökvägen till programmet bör vara absolut.

Troligen kommer curl http://lopdemo.se/ inte fungera så bra i cron.

Medans /usr/local/bin/curl http://lopdemo.se/ fungerar bättre.

Använd whereis för att ta reda på sökväg till kommandot.

Vill du ha e-post från cron får du lägga in överst

MAILTO=dinepostadress

Rekommenderade länkar:

https://wiki.gentoo.org/wiki/Nano/Basics_Guide

http://en.wikipedia.org/wiki/Cron