Tunnelblick VPN konfiguration

Öppna programmet  Tunnelblick från Programmappen, Launchpad eller Spotlight

Om du inte hittar programmet i programmappen kan du ladda hem programmet härifrån: https://tunnelblick.net Klicka på Download Latest Stable Release.

Öppna den hämtade filen och dra programmet till programmappen. Därefter kan du öppna det och fortsätta med instruktionerna nedan.

Det är inte säkert att du möts inte av alla dialoger nedan, gå isåfall vidare till nästa dialog i denna guide.

Om du möts av följande dialogruta välj alternativet "Convert Configurations"

På nästa dialog, tryck på mittenalternativet "Do not check for change".

Om du vill hålla Tunnelblick uppdaterat (rekommenderas) trycker du på "Check Automatically" - du kan kryssa ur rutan "Include anonymous system profile"

Nästa dialog frågar vart du vill ha ikonen i menyraden. Rekommenderat val är "Place Icon Normally"

Dubbelklicka på den hämtade VPN konfiguration du fått av oss (ofta i ett separat mail).

Välj att installera endast för dig, och ange ditt lösenord till datorn i första dialogen.

Om du har en konfiguration välj alternativet "VPN Details..."

I popupmenyn Set DNS/WINS välj alternativet "Do not set nameservers"

Kryssa också ur rutan "Check if apparent public IP address changed after connecting."

När du trycker på Anslut ber programmet om ett lösenord för att ansluta till VPN servern.

Klistra in lösenordet från mailet och kryssa i rutan för att spara lösenordet.

När du väl är ansluten kan du ansluta till servern via CMD + k