Ändra hur ofta Crashplan gör backup

I den här guiden visar vi hur du ändrar hur ofta Crashplan gör backup, och hur ofta Crashplan raderar dina raderade filer.

Börja med att öppna Crashplan.app som ligger i din programmapp.

Klicka därefter på inställningar längst upp till höger

Välj sedan fliken "Backupset" och klicka på Ändra vid frekvens och versioner.

Ska_rmavbild_2020-11-03_kl._09.45.06.pngHär kan du välja hur ofta du vill att Crashplan tar backup, och hur många versioner av den filen den ska spara i backuparkivet.

Längst ner kan du också ange när du vill att raderade filer ska raderas från backupen. Här får man tänka till hur länge man vill kunna återskapa en fil som raderats. Rekommendationen är inte kortare än 3 månader.Ska_rmavbild_2020-11-03_kl._09.45.13.png